TRATAMENTE PROTETICE
- Coroana metalo-ceramică (total fizionomica)
- Coroana metalo-ceramică (total fizionomica)
- Coroana metalo-ceramică (parțial fizionomică)
- Coroana metalo-compozită (total fizionomică)
- Coroana metalica/ metalo-compozită (parțial fizionomica)
- Coroana metalică
- Coroana zirconiu
- Coroana ceramică pe zirconiu
- Coroana acrilat provizorie în laborator
- Fațeta dentara compozit
- Fațeta dentara ceramică
- Proteza scheletată cu crosete turnate/culise extracoronare
- Proteza elastica totala
- Proteza elastica parțială
- Proteza totala acrilica
- Proteza totala armata cu plasa metalica/bara linguala
- Proteza Kemmeny
- IOS pivot (metalic)
- IOS pivot dinte pluriradicular
- Cimentare definitiva
- Cimentare glassionomer
- Cimentare ciment dual
- Reparație proteza
- Adăugare dinte proteza
- Căptușire proteza acrilica
- Gutiera bruxism
- Inlay compozit
- Inlay ceramica
Protetica dentara este o ramura importanta a stomatologiei care se ocupa cu restaurarea morfo-functionala a arcadelor dentare intrerupte prin brese dentare .” Lucrarile dentare “ asa cum sunt cunoscute de pacienti , inlocuiesc un anumit numar de dinti absenti, de la o unitate dentara la intreaga arcada. Putem vorbi deci de restaurari protetice fixe , care se sprijina pe dintii vecini bresei dentare ,care au fost preparati anterior, sau restaurari protetice mobile si mobilizabile. Atunci cand caria dentara a distrus o mare parte din dinte, acesta nu mai poate fi refacut printr-o simpla obturatie. Peretii restanti sunt prea subtiri pentru a suporta presiunea care se exercita asupra dintelui si se pot fractura. De aceea este necesara protectia peretilor sanatosi , prin acoperirea lor cu o coroana dentara.
In cazul lucrarilor protetice fixe( cimentate) succesiunea etapelor ar fi urmatoarea, e o succesiune putin diferita de metodele utilizate in general in cabinetele romanesti. Prezenta unui mic laborator in incinta clinicii permite turnarea modelelor de studiu. Pe baza modelului de studiu vine efectuata o lucrare provizorie , o lucrare asemanatoare cu lucrarea definitva dar dintr-un material acrilic.
In prima sedinta , dupa efectuarea anesteziei vin preparate bonturile dintilor stalpi, cu o atenta gestiune a tesuturilor moi . Dintii care au carie sunt bine curatati si chiar devitalizati daca este nevoie, sau se abordeaza canalele necrotice. Imediat dupa aceasta se adapteaza lucrarea provizorie prin rebazarea cu acelasi tip de acrilat. Pacientul pleaca dupa prima sedinta cu o situatie stabila functional si estetic.
Acesti provizorii ne permit desfasurare tratamentelor la intervalele de timp pe care le dorim .
In urmatoarele sedinte vin facute tratamentele endodontice necesare, cu reconstruirea bonturilor fie cu materiale composite si pivoti in fibra de sticla, fie cu IOS ( pivot metalic turnat). Dupa fiecare sedinta lucrarea provizorie este recimentata pana la finalizarea prepararii bonturilor si amprentarea definitiva. Dupa amprentarea definitiva si inregistrare tuturor reperelor necesare ,se realizeaza lucrarea definitiva in laborator. Probam lucrarea definitiva si dupa obtinerea consensului pacientului putem cimenta lucrarea definitiv. Eliberam pacientului un certificat de garantie, odata cu toate indicatiile de igiena si consensul de a se prezenta la controalele periodice corespunzatoare.
Eliberam pacientului factura pentru finalizarea lucrarii. Pentru tratamentele extinse , dupa plata unui avans,restul de plata se poate face in transe lunare fixe. Pentru familii pot fi facute anumite facilitati .
O tehnica de amprentare este folosirea scannerului stomatologic, dupa care este executata in mod virtual lucrarea dorita si trimisa informatia la centrele de frezaje. Structura metalica sau din zirconia vine apoi ceramizata cum dorim. Aceasta e o tehnica care scurteza fluxul tehnologic, e mult mai precisa si evita modificarile turnarii clasice a stucturii metalice.