ESTETICĂ DENTARĂ

  • Albire dentara (include chit de albire) cu lampa
  • Bijuterie dentara
  • Fațetare estetică

In zilele noastre fatetarea grupului frontal superior este o cerinta frecventa, pentru a ameliora estetica Fatele din ceramica integrala sau compozit au un rezultat estetic deosebit La fel si inlay , onlay ( obturatii facute in laborator) Dupa prepararea corespunzatoare a cavitatilor sau a suprafetelor frontalilor se iau amprente definitive. In laborator vin executate fatetele sau incrustatiile care apoi vin cimentate in cabinet cu cimenturi duale.

Fateta dentara este un strat foarte subtire de ceramica care vine pozitionata pe suprafata dintelui pentru a corecta orice tip de inestetism. Ne referim la anomalii de forma, culoare, defecte ale smaltului, abrazii, pigmentari ale smaltului care nu pot fii corectate cu alte tecnici. Cu ajutorul fatetelor dentare este posibila redobandirea surasului perfect. Fatetele dentare vin pozitionate si fixate pe dinte cu ajutorul unor adesivi biocompatibili care garanteaza stabilitatea in timp.

Dintii trebuie putin preparati la nivelul smaltului, de la jumatate de milimetru la un milimetru, totul fara a provoca nici o durere. In faza urmatoare se ia amprenta definitiva care vine trimisa la laborator pentru realizarea fatetelor. In urmatoarea sedinta se controleaza adaptabilitatea fatetelor , culoarea lor, capacitatea de a se mimetiza cu dintii adaeacenti. Dupa atenta analiza se trece la cimentarea fiecarei fatete. In general sunt necesare 3 sedinte, prima pentru a planifica si a intelege toate exigentele pacientului, a doua sedinta pentru a prepara suprafetele dentare si a lua amprenta, iar ultima sedinta pentru pozitionarea si finalizarea lucrarii.