IMPLANTOLOGIE

 • Consultatie primara implantologie
 • Implant dentar BIOMAX 3I
 • Implant dentar ANCHYLOS
 • Coroana metalo-ceramica pe implant
 • Bont implant
 • Bont calcinabil
 • Sinus lifting deschis (include materiale de adiție si membrana)
 • Sinus lifting vertical
 • Membrana colagen
 • Os Geistlich Bio-Oss 1g
 • Toronto Brige cu protezare imediata(4-6 implanturi)

Implantologia esta o tehnica chirurgico-protetica de inlocuire a unuia sau a mai multor elemente dentare sau de reabilitare totala a unei arcade cu ajutorul unuia sau mai multor implanturi osteointegrate. Stabilitatea implanturilor depinde de volumul si calitatea osoasa, dar si de fortele la care vor fi supuse in timpul masticatiei.

Pentru realizarea planului de tratament implantar avem nevoie de imagini tridimensionale ale volumului osos si a principalelor structuri anatomice, sinus maxilar, canal alveolar inferior, foramen mentonier etc. Aceste informatii sunt obtinute cu ajutorul unui aparat de radiografie special Cone Beam.

In clinica noastra e prevazut un spatiu de 6 mp necesar pozitionarii unui astfel de aparat daca conditii financiare o vor permite.

Aceasta radiografie tridimensionala poate fi facuta cu repere radioopace fixate in sabloane precise fixate in ocluzie ( NAVIBITE) si cu ajutorul unui program( NAVIGATOR) vin pozitionate in mod virtual implanturile de dimensiunea corespunzatoare. Informatia vine transmisa la centrele de frezaje care vor realiza un sablon utilizat in faza chirurgica. In acest mod se pot pozitiona implanturile fara deschiderea lambourilor gingivale , deci e o chirurgie minim invaziva. Pot fi deschise mici lambouri in zonele unde trebuie efectuata o osteoregenerare cu os si membrane.

In modalitatea clasica a chirurgiei implantare , dupa o analiza riguroasa a informatiilor radiografice( Cone Beam), a modelelor de studiu,si a situatiei clinice se decid, numarul de implanturi, pozitia si dimensiunea lor.

Pacientul este informat de tipologia procedurii la care va fi supus , de complicatiile postoperatorii , si instructiunile pe care trebuie sa le respecte dupa interventie.

Organizam sedinta de chirurgie, intr-un ambient complet steril cu dispenserul de implantologie Kavo, sau W&H pe care le avem deja in dotare, cu chitul de implanturi Biomax 3i ( implanturi pe care le folosim de 15 ani) si Anchylos ( implanturi cu conexiune conica). Sunt implanturi de o foarte buna calitate , cu un istoric si o garantie majora fata de multitudinea de implanturi care se gasesc pe piata romanesca.

Pot fi realizate implanturi in zone edentule sau posextractiv( se extrag dintii care nu mai pot fi folositi si vine pozitionat imediat un implant)

In cazul in care avem arcada maxilara sau madibulara edentula pot fi relizate Toronto Bridge cu protezare imediata , in 24- 48 ore. Am realizat un numar important de astfel de lucrari si pacientul are o schimbare imediata foarte importanta.

Aceasta inseamna ca preoperator noi trebuie sa stim exact ce vrem sa punem imediat. Pentru aceasta se realizeaza un sabloan al viitoarei lucrari cu ajutorul careia vom putea lua reperele ocluzale in momentul chirurgical,. Amprentarea sa face cu materiale de mare precizie dupa pozitionarea implanturillor.

Modelele merg la laborator unde vine executata bara metalica , care uneste implanturile si montati dintii in mod corespunzator ocluziei. Toronto Bridge este defapt o proteza insurubata pe implanturi in 24 de ore de la momentul chirurgical. Aceasta poate fi ca o lucrare provizorie pana la osteointegrarea implanturilor cand poate fi facuta o lucrare metalo-ceramica , sau poate ramane ca o lucrare definitiva , dupa retusurile necesare, facute dupa osteointegrarea completa.

O alta tehnica actuala este sudarea intraorala a barei pe niste capete fixate pe implanturi ( capete conometrice pe abutment) . Apoi aceasta bara vine inglobata in rezina protezei mobile pregatita in ocluzia corespunzatoare. Toate acestea facute in momentul chirurgical.

Dupa montarea unor astfel de proteze insurubate ocluzia trebuie sa fie atent controlata. Pacientul trebuie sa aiba o alimentatie care sa nu necesite forte de masticatie mari pentru o perioada de 3 luni.

In cazurile cu un numar mai mic de implanturi , dupa perioada de osteointegrare se monteaza suruburile de videcare. Apoi se ia amprenta cu transferturi lungi insurubati, e o modalitate de amprentare de mare precizie. Modelul cu analogii implantari sunt trimisi la laborator unde vine executata stuctura metalica cu tehnici Cad-Cam. Probam stuctura metalica dupa montarea abutmentelor si stabilim culoarea dintilor pentru realizarea ceramizarii. Lucrarea vine ceramizata in laborator si revine in cabinet pentru a fi montata pacientului. Informam pacientul de modalitatile de mentinere a igienei si explicam necesitatea controalelor periodice.